TURISTICKÁ UBYTOVNA

Turistická ubytovna se nachází v areálu fotbalového klubu Hejnice na okraji města Hejnice. Jedná se o velmi klidnou lokalitu s veškerou potřebnou infrastrukturou v dosahu. Areál ubytovny je také kompletně oplocen s dostatečným množstvím parkovacích stání. Tedy ideální pro ubytování sportovních skupin v maximálním počtu 19 osob, nebo 4 – 5 nenáročných rodin. V ubytovně nabízíme 1 apartmán a 4 pokoje, společné umývárny – sprchy a WC (odděleně pro muže a ženy), společenskou místnost s krbem a společnou kuchyní s veškerým základním vybavením (lednice, sporák, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice, nádobí, příbory), úschovnu kol. Upozorňujeme, že veškeré prostory turistické ubytovny jsou nekuřácké.

Klubovna s kuchyňkou a sociálním zázemím lze také pronajmout samostatně za účelem soukromé akce (schůze shromáždění, oslava narozenin, firemní večírek apod.)

Hejnice jsou ideálním výchozím bodem na turistiku po Jizerských horách, cykloturistiku nejen na blízkém Singltreku pod Smrkem, v zimně jsou Hejnice dobrým výchozím bodem na běžkařskou magistrálu začínající na Smědavě, kam zájemce v zimě vyveze skibus, v létě pak cyklobus, který jede z autobusové zasávky jen 700 metrů vzdálené od ubytovny. Turistům doporučujeme nezapomenutelné výhledy z vyhlídek Jizerských hor, podle kterých jsou pojmenovány jednotlivé pokoje. S výběrem turistických tras vám rádi poradíme, jelikož i my je často využíváme. Nástupní místo na Singltreky (Bikecentrum Libverda) se nalézá pouhých 1,5 km od turistické ubytovny, kde je i možnost zapůjčení kol. Za zmínku stojí určitě Kostel Navštívení Panny Marie v Hejnicích a nedaleké Lázně Libverda s vyhlídkovou restaurací Obří Sud.

Přijeďte si k nám odpočinout, zasportovat, uspořádat teambuilding, nebo třeba jen odpočinout při průjezdu Hejnicemi.

Skladba pokojů

  • Apartmán „Ořešník“ – ložnice s umyvadlem (3 lůžka) + ložnice (2 lůžka) se vstupem do vlastní koupelny s WC.
  • Pokoj „Paličník“ – 3 lůžka + umyvadlo na pokoji.
  • Pokoj „Cimbuří“ – 2 lůžko + 1 x palanda + umyvadlo na pokoji.
  • Pokoj „Triangl“ – 2 lůžka bez umyvadla.
  • Pokoj „Máří“ – 3 lůžka + 1 x palanda bez umyvadla. Vstup přímo z klubovny.

Sociální zařízení

Společná umývárna – 2 umyvadla + zrcadlo. Společné sprchy – ženy – 2 x sprcha. Společné sprchy – muži – 2 x sprcha.
WC muži – předsíň se 2 umyvadly, 2 x pisoár, 2 x WC kabinka. WC ženy – předsíň se 2 umyvadly, 2 x WC kabinka.

Vybavení

Vnitřní posezení je možné ve společenské místnosti s televizí a krbem. Příprava stravy je pak možná v pně vybavené kuchyni – lednice, sporák trouba, mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice, nádobí, příbory, hrnky, sklenice, půllitry… K dispozici venkovní posezení na zastřešené terase, venkovní ohniště a úschovna kol. V případě chladného počasí lze použít elektrické přímotopy, které jsou umístěny na každém pokoji.

Výlety

Pěší turistika po vyhlídkách Jizerských hor, Kostel Navštívení Panny Marie, Zámek a hrad Frýdlant, Lázně Libverda, Obří sud Lázně Libverda a také Zámecký pivovar Albrecht Frýdlant. Cyklistika je možná po okolních zajímavostech, jako například pivovar Frýdlant, koupaliště v Novém Městě a nebo vodní nádrž Fojtka. Pro milovníky horských kol je zde hojně navštěvovaný Singltrek Pod smrkem. V zimním období je možno navštívit rozsáhlé bežkařské tratě na Jizerské magistrále – Smědava.

Možnosti koupání: koupaliště Hejnice, rybník Ferdinandov, koupaliště Raspenava, koupaliště Nové Město pod Smrkem, přehrada Bedřichov, koupaliště Dolina, vodní nádrž Fojtka, přírodní koupaliště Josefův Důl, Heřmanické vodní nádrže, Lesní koupaliště Liberec, přehrada Harcov, koupaliště Lučany nad Nisou, plavecký bazén Liberec, přehrada Mšeno, aquapark Centrum Babylon – Liberec.

Blízká lyžařská střediska: Hejnice – Ferdinandov, Świeradów Zdrój, Bedřichov u Doliny, Lucifer – Josefův Důl.

Ostatní

Ubytovna se nachází v areálu fotbalového hřiště FK Hejnice, přes který je příjezd přímo k ubytovně. Parkování je možné na asfaltové ploše přímo před ubytovnou. Areál je oplocen. GPS souřadnice: 50.8796687,15.189045. Zde si můžete stáhnout provozní řád ubytovny =>>

Fotogalerie – turistická ubytovna Hejnice

Kde nás nás naleznete – turistická ubytovna Hejnice

ubytovna Hejnice

Ceník – turistická ubytovna Hejnice

PobytLetní sezona 1.5.-31.8.Zimní sezona 1.9.-30.4.
1-2 noci (os/noc)350 Kč450 Kč
3 a více nocí (os/noc)300 Kč400 Kč
1-2 noci (objekt/noc)3.500 Kč4.900 Kč
3 a více nocí (objekt/noc)3.000 Kč4.000 Kč
Silvestr 2023obsazenoobsazeno
Velikonoce 29.3.-1.4.2024 (objekt)12.000 Kč
Velikonoce 28.3.-1.4.2024 (objekt)16.000 Kč

Prezentace Turistické ubytovny na serveru E-CHALUPY

https://www.e-chalupy.cz/jizerske_hory/turisticka-ubytovna-tj-jiskra-hejnice-ubytovani-13042.php


Chcete se nás na něco zeptat? Nebo nám něco sdělit? Použijte kontaktní formulář 😉 =>>